Oferta

Inwentaryzacja barów

Koga to zespół doświadczonych w gastronomii ludzi, którzy zawodowo zajmują się przeprowadzaniem rzetelnych remanentów barów w dowolnie sprofilowanym lokalu. Działamy przede wszystkim na terenie Gdańska, Gdyni i całych Kaszub.

Inwentaryzacja dotyczy bardzo dokładnych pomiarów zużycia alkoholi i soków, napojów na barach, które są na stanie. Dzięki przejrzystemu, dokładnemu raportowi – wyraźnie widać straty, co pozwala właścicielowi  podjąć odpowiednie decyzje.

 

Foodcost

Szczegółowa, cykliczna inwentaryzacja kuchni i magazynów jest podstawą do wyliczenia realnego foodcostu. Moment poznania prawdy często jest zwrotny w rentowności restauracji. Szybkie, konkretnie ukierunkowane zmiany pozwalają na wypracowanie zdecydowanie wyższego zysku przy tym samym obrocie. Nieuczciwość lub brak kompetencji personelu to częste powody strat w lokalach, a nasze działania w czytelny sposób to uwidoczniają. Każdy kolejny miesiąc to progres rentowności.

 

Wsparcie managerskie

Doświadczenie oraz wynik inwentaryzacji pozwalają nam na jednoznaczne wskazanie błędów  w zarządzaniu lub nieuczciwości konkretnych osób. W przypadku pozornie niewyjaśnionych strat bądź nadwyżek, wskazujemy ich przyczyny i sugerujemy najlepsze rozwiązanie. Dodatkowo jesteśmy gotowi wesprzeć lokal adekwatnymi procedurami, automatycznymi grafikami, wygodnymi kalkulatorami, narzędziami, które pozwalają na codzienne, rzetelne rozliczenie każdego z pracowników.

 

Model współpracy

Każdy klient to dla nas nowa historia, ponieważ lokale różnią się od siebie tak ofertą, jak i rozpiętością potrzeb. Umowy sporządzane są proporcjonalnie do zakresu usług. Dogodne warunki – oto nasz priorytet. Równie chętnie podejmujemy się doraźnych kontroli, których celem jest weryfikacja stanu faktycznego kondycji lokalu, jak i długofalowej współpracy, opartej na wzajemnym zaufaniu i wspólnym wypracowywaniu coraz wyższych zysków.

 

Ø  Cotygodniowy, codwutygodniowy lub comiesięczny audyt – częstotliwość zależna od wielkości problemu

Ø  Spisy dokonywane proporcjonalnie do realnych potrzeb lokalu.

Ø  Dogodne rozwiązania cenowe za usługi.

Ø  Pomoc długofalowa, rzadziej doraźna z uwagi na fakt, że problem z reguły powraca.

Ø  Outsourcing – jako najwygodniejsza forma współpracy.

Ø  Kompleksowe przeprowadzanie i rozliczanie remanentów: bary z napojami i kuchnia.

Dowolne godziny spotkań.

Korzyści

Rozwiązany problem strat w gastronomii

Straty w gastronomii to pochodna złego zarządzania, licznych kradzieży alkoholu oraz surowców kuchennych, niedopatrzeń, niechlujstwa i braku identyfikacji personelu z firmą. Straty często osiągają poziom utrudniający, a wręcz uniemożliwiający funkcjonowanie lokalu.

 

Praktycznie przeszkolony personel

Nonszalancja pracowników to częsty powód strat, które manifestują się w postaci na przykład zbyt wielu pootwieranych soków o tym samym smaku, które nie wykorzystane w terminie – zostają wyrzucane. Nagminną praktyką jest również niestaranne nalewanie za dużej ilości alkoholu, co przekłada się na fatalny wynik. Precyzyjne wytknięcie błędów, za które trzeba zapłacić – uczy najlepiej.

 

Dobrze skalkulowany foodcost

Wysoka marża to znak rozpoznawczy w gastronomii. Aby obiekt był rentowny, foodcost musi bezwzględnie utrzymywać się na konkretnym poziomie procentowym, a karta menu nie może wprowadzać wewnętrznej konkurencji cenowej.

 

Eliminacja nieuczciwości pracowników w lokalach gastronomicznych

Wyłącznie szczegółowa, dokładna i powtarzana inwentaryzacja wykaże nieuczciwości. Właściciel ma dowód, a co z nim zrobi – zależy od niego. Z reguły preferowana jest współpraca z lojalnym zespołem. Niestety gastronomia słynie z wielu możliwości okradania. Takie są fakty.

 

Wygodna forma współpracy – outsourcing

Inwentaryzacje przeprowadzane przez własnych pracowników nie mają szans na wiarygodność. Pracując z nami, obiekty mają czytelny raport zysków i strat. Współpracując jako firma zewnętrzna – zależy nam wyłącznie na ukazaniu prawdziwego stanu rzeczy w kuchniach i na barach.

 

Raporty i prognozy

Każda inwentaryzacja w gastronomii kończy się raportem, który pokazuje sytuację na dzień spisu oraz odnosi się do poprzednich wyników. Taki raport pozwala z jednej strony wskazać działania niepożądane oraz zaplanować zwiększenie zysków poprzez eliminację strat.

 

Centrum naszych działań w ramach inwentaryzacji barów i kuchni w restauracjach oraz innych lokalach stanowią takie miasta jak: Gdańsk, Gdynia i Sopot. Z przyjemnością pomożemy też w inwentaryzacjach gastronomicznych na Kaszubach, a szczególnie Kartuzy, Kościerzyna, Żukowo, Miszewo, Miszewko, Chwaszczyno. Zapraszamy.

 

 

 

znaczek Ważne

§  Wystarczy chwila nieobecności managera w lokalu, aby doszło do nadużyć i kradzieży. Nasz raport  z audytu wykaże zakres strat i pozwoli je wykluczyć. W praktyce jesteśmy istotnym wsparciem tak dla właściciela, jak i dla kadry zarządzającej.

 

§  Posiadając naprawdę duże doświadczenie w gastronomii, należymy do wąskiego grona fachowców, których nie sposób oszukać. Znamy od zaplecza wszelkie praktyki nieuczciwości. Zwracamy na nie uwagę i uczulamy decydentów. Widzimy więcej.

 

§  KOGA właściwie zarabia sama na siebie.

Dzieje się tak, ponieważ jedynym słusznym rozwiązaniem w sytuacji wykazania strat – jest pobranie przez właściciela równowartości od zespołu pracowników, który ma bezpośredni dostęp do zapasów lub ma odpowiedzialność materialną.

§  Współpraca z KOGA to jasny sygnał dla pracowników, że są bacznie obserwowani. Ich nieuczciwość lub zaniedbania zostaną z całą pewnością wykazane w raporcie.

§  Statystyki wykazują, że straty pojawiają się już w drugim miesiącu po zakończeniu współpracy z nami.

Brak inwentaryzacji = powrót problemu

Dołącz do nielicznych, którzy wiedzą, jak nie dać się oszukać